donderdag, 4. januari 2007 - 17:22

Man laat 6-jarig nichtje achter om wiet te kopen

Tilburg

Agenten van de Tilburgse politie hebben gisteravond een hartig woordje gesproken met een 19-jarige man uit Etten-Leur die zijn zesjarig nichtje alleen had achtergelaten bij het Station CS aan de Spoorlaan om in een coffeeshop wiet te kunnen halen.

Agenten zagen gisteravond omstreeks 20.40 uur een klein meisje alleen onder de overkapping bij het Centraal Station staan. De agenten zagen aan de houding en het gedraai van het kind dat ze kennelijk op iemand aan het wachten was.

De dienders spraken het meisje aan. Het zesjarige meisje vertelde dat ze in Eten-Leur woonde en dat ze met haar neef naar de Efteling was geweest. Nu was hij naar eigen zeggen even ‘plassen’. Hij had haar gevraagd buiten op haar te wachten. Het meisje wees daarbij in de richting van de overkant. Haar oppasser was kennelijk de aldaar gevestigde coffeeshop binnengegaan.

De agenten bleven bij het kind wachten en inderdaad na enkele minuten kwam haar neef aangelopen. De 19-jarige man gaf uiteindelijk toe dat hij softdrugs had gehaald. De agenten hebben met hem een hartig woordje gesproken en hem gewezen op zijn verantwoordelijkheden. Hij beloofde de agenten dat dit nooit meer zou gebeuren. Hij zou zelf de ouders van het meisje over zijn gedrag informeren.
Provincie:
Tag(s):