donderdag, 15. maart 2007 - 19:40

Man steekt zich voor deurwaarder in brand

Assen

Aan de Ellen in Assen heeft de politie donderdagmorgen twee mannen aangehouden die dreigden hun woning in brand te steken. Een deurwaarder was naar de woning van de twee bewoners gekomen om, naar aanleiding van een uitspraak van de rechter, de twee een 64 - jarige man en zijn 34 - jarige zoon uit de woning te zetten.

Zoals gebruikelijk is gebeurde dit in aanwezigheid van de politie. Vader en zoon weigerden echter hun medewerking aan de uitzetting en dreigden de boel in brand te steken en zeiden dat ze terpentine door de woning hadden gesprenkeld.

Op een gegeven moment stak de zoon, die in de deuropening stond zijn jas in brand en vluchtte naar binnen waarbij hij de deur achter zich dicht trok. De brandweer en de politie renden achter hem aan en in de woning werd de man vervolgens geblust en aangehouden. Zijn vader, die onder invloed was van alcohol, wilde de aanhouding verhinderen maar uiteindelijk lukte het de agenten met gebruik van peperspray ook deze man aan te houden.

Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau, waarna de woning in alle rust kon worden ontruimd. Tegen vader en zoon zal proces -verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):