woensdag, 13. juni 2007 - 15:41

Mega hennepkwekerij ontmanteld

Klazienaveen

In de vroege woensdagochtend heeft de politie een zeer grote hennepkwekerij ontmanteld. De plantage was gevestigd aan Het Ambacht in het kassengebied rondom Klazienaveen. Rond de 21.000 plantjes zijn in beslag genomen. De geschatte waarde loopt in de miljoenen. De politie verwacht nog de hele dag nodig te hebben voor de ontmanteling van deze mega hennepkwekerij.

Rond 6.00 uur viel een team, bestaande uit 42 politieagenten afkomstig uit verschillende eenheden, een tweetal kwekerijen binnen. In een kas aan De Streek werd niets aangetroffen. De tweede locatie was wel raak. De plantage aan Het Ambacht bleek al snel van enorme omvang te zijn. De kwekerij was volledig ingericht en operationeel.

"Het kassengebied wordt steeds gewilder voor grootschalige hennepkweek. In het verleden is al gebleken dat het kassengebied erg aantrekkelijk is. De oppervlaktes van de kassen zijn natuurlijk enorm en doordat de kassen vaak afgelegen liggen, denken kwekers ongestoord hun gang te kunnen gaan" aldus een politiewoordvoerder.

Er is momenteel nog niemand aangehouden. De woning naast de kas bleek onbewoond te zijn.
Provincie:
Tag(s):