donderdag, 19. april 2007 - 8:28

Mini-expositie in werkkamer cultuurwethouder

Heerlen

Voor de derde keer stelt Karel Scholtissen, wethouder van Cultuur, zijn kamer ter beschikking aan een jonge kunstenaar om zich te presenteren aan een groot publiek. Tot 14 juni staat het werk van de 22 jarige Veronique de Jong uit Bocholtz centraal. Zij studeert dit jaar af als autonoom kunstenaar aan de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht.

Voorafgaand aan haar eindexamenexpositie in juli, licht ze nu in Heerlen al een tipje van de sluier. Veronique is gefascineerd door dieren en dat is dan ook terug te zien in haar werk. In de kamer van de wethouder is de installatie ‘Herten’ te zien.

Veronique heeft zich in haar laatste jaar gespecialiseerd in keramiek. Ze gebruikt opgezette dieren, maakt daarvan een mal en giet die af in klei. Door de klei niet te veel te bewerken en in zijn witte kleur te laten, komt de eigenheid van de dieren goed tot zijn recht. Veronique is een veelbelovend talent. Ze viel al twee maal in de prijzen bij Kunstbende Limburg en dit jaar was ze zelf jurylid.

Het initiatief van Scholtissen om jonge, nog niet bekende kunstenaars via zijn werkkamer een expositieplek te geven heeft talrijke positieve reacties opgeleverd. De cultuurwethouder streeft naar zo veel mogelijk variatie in het getoonde werk. Zo waren er eerder foto’s te zien van Susanne Brekelmans en toegepaste vormgeving van Michelle Conjaerts.

De mini-expositie van Veronique de Jong loopt tot 14 juni. De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen zich melden bij de secretaresse voor Cultuur, stadhuis, ingang Raadhuisplein.
Provincie:
Tag(s):