dinsdag, 3. april 2007 - 16:31

Nijmeegse scholieren op stage in Nicaragua

Nijmegen

Tien Nijmeegse scholieren gaan in mei twee weken stage lopen in Masaya, de zusterstad van Nijmegen in Nicaragua. Ze gaan daar samen met Nicaraguaanse jongeren werken aan een theatervoorstelling over burgerschap. De Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya (SSNM) heeft hiervoor gisteren (maandag) goedkeuring gekregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat een groot deel van het project financiert.

Centraal in de theatervoorstelling staat de vraag welke rol de jongere speelt in de samenleving. De jongeren zullen met verschillende werkvormen aan de slag gaan, zoals dans, toneel, muziek, tekst en video en fotografie. Uiteindelijk maken zij over het thema een voorstelling die op verschillende lokaties in Nijmegen opgevoerd zal worden. Via deze voorstelling geven de jongeren hun ervaring door aan de Nijmeegse bevolking. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van de stage het leven in gastgezinnen, de families van de Masayaanse jongeren.

De tien deelnemende jongeren zijn tussen de 15 en 20 jaar en zijn allemaal scholieren van Helicon Opleidingen en het Kandinsky College in Nijmegen. De voorbereidingen voor de uitwisseling beginnen nu al, zodat de groep goed voorbereid is op de reis naar Masaya. Nicaragua is een van de armste landen van Latijns-Amerika. Nijmegen onderhoudt al ruim twintig jaar een vriendschapsband met de stad Masaya. De SSNM organiseert uitwisselingen, ondersteunt projecten en zorgt in Nijmegen voor voorlichting over de stedenband.

Het uitwisselingsproject wordt begeleid door medewerkers van de Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya en door de Nijmeegse onderneemster Andrea Meilink, die veel ervaring heeft met creatieve projecten voor jongeren. De financiering komt voor rekening van de gemeente Nijmegen en het Xplore-programma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Provincie:
Tag(s):