donderdag, 22. februari 2007 - 18:43

Onvrede over sociaal plan Flextronics in Venray

Venray

FNV Bondgenoten heeft donderdagochtend een actie aan de poort gehouden bij Flextronics International Europe in Venray. Aanleiding voor de actie is de onvrede over het sociaal plan van de internationale onderneming, zo meldt FNV Bondgenoten vandaag.

In oktober kondigde het management aan 456 banen te schrappen in de fabriek Flextronics International Europe die voornamelijk kopieerapparaten assembleert en onder de cao metalektro valt. De boventalligen kunnen voor een groot deel aan de slag bij het naastgelegen zusterbedrijf Flextronics Logistics waar de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden aanzienlijk slechter zijn.

Een voorstel van FNV Bondgenoten om een mobiliteitscentrum op te zetten om boventalligen bij voorkeur in regionale metalektrobedrijven onder te brengen strandde op een veto van de werkgever.

De onderhandelingen over een sociaal plan verlopen zeer stroef. De directie zegde een afspraak voor donderdag af. FNV Bondgenoten besloot de tijd dan maar te benutten voor een ledenvergadering.

Flextronics weigert boventalligen die elders geplaatst worden, voldoende te compenseren als ze er in loon op achteruit gaan. Als het gaat om vakantiedagen wil de werkgever helemaal niet over de brug komen. “Dit is voor ons echt beneden de norm�, zegt Chistiaens. “En dat terwijl de onderneming wereldwijd geweldige winsten maakt.�

De onderhandelingen gaan dinsdag verder.
Provincie:
Tag(s):