zaterdag, 26. mei 2007 - 9:20

Oorzaak brand in VU nog niet bekend

Amsterdam

De oorzaak van de brand op een van de operatiecomplexen op de 2e verdieping van VU medisch centrum in Amsterdam is nog niet bekend. De brand brak vanmorgen rond 6 uur uit. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling.

Uit voorzorg zijn 24 patiënten van de afdelingen medium care, oogheelkunde, neurochirurgie en cardiologie/CCU naar andere afdelingen binnen VUmc verplaatst. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Op het moment dat de brand uitbrak was een aantal OK medewerkers aanwezig, ook zij hebben geen letsel. Om 8.30 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’.

Binnen VUmc zijn maatregelen getroffen om de patiëntenzorg op gebruikelijke wijze te continueren. Hierbij hebben de netwerkziekenhuizen van het VU en omliggende universitair medische centra hulp aangeboden. Er vinden vandaag geen operaties plaats in VU medisch centrum, in een nood situatie is wel OK ruimte beschikbaar, zo meldt het medisch centrum. Er zijn vijf patiënten overgeplaatst naar andere ziekenhuizen, zij zijn daar verder behandeld.

De afdeling spoedeisende hulp (SEH) is niet bereikbaar voor patiënten. De verwachting is dat de SEH aan het eind van de middag weer open gaat. Ook nierdialysepatiënten zijn vandaag, elders, in het Kennemergasthuis gedialyseerd. De dialyse-afdeling van VU medisch centrum is zondag weer operationeel.

De politie start met onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):