vrijdag, 30. maart 2007 - 8:46

Politie Utrecht wint Politie innovatie Prijs

Utrecht

Het politiekorps van de regio Utrecht heeft de Politie innovatie Prijs 2006 gewonnen met het project om via een website het publiek te betrekken bij het oplossen van oude politiezaken ('cold cases'). Niet alleen de werkwijze - via internet - is vernieuwend, maar ook het doel: het publiek inschakelen en laten meedenken bij opsporingsonderzoek, waardoor het vertrouwen in de politie groeit.

De politie Amsterdam-Amstelland heeft de Aanmoedigingsprijs gewonnen voor een idee om met inzet van hoog-technologische instrumenten autokraak en autodiefstal te bestrijden. De aanmoedigingsprijs is bedoeld voor ideeën die nog niet zijn uitgevoerd, maar dat wel verdienen.

Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft de prijzen vandaag uitgereikt aan de winnende politiekorpsen. Een onafhankelijke jury had de winnaars gekozen. De Politie innovatie Prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en 35.000 euro. De Aanmoedigingsprijs is 5000 euro, bedoeld om het bekroonde idee verder uit te werken.

In het project www.politieonderzoeken.nl heeft de politie Utrecht een interactieve website ontwikkeld waarbij mensen als een soort Sherlock Holmes worden uitgenodigd om mee te rechercheren in een oude zaak. Zo krijgt de recherche nieuwe aanknopingspunten. De website laat ook de ingezonden reacties zien, zodat mensen op elkaar kunnen reageren en met elkaar kunnen meedenken.
Provincie:
Tag(s):