zondag, 7. januari 2007 - 11:27

Politiekaravaan prima van start

Dronten/Lelystad

Na een ietwat aarzelend begin, is de eerste Politiekaravaan van 2007 vol tevredenheid verlopen. Zaterdagochtend presenteerde de politie zich in Dronten door middel van een bonte stoet politievoertuigen en demonstraties. ’s Middags deed de Politiekaravaan Lelystad aan.

Het was behoorlijk druk aan het eind van de ochtend op het Meerpaalplein en de hele middag op het Stadhuisplein. Er was dan ook van alles te doen. Voor jong én oud. Zo konden allerlei politievoertuigen van dichtbij bekeken worden, zoals de bussen van de Technische Recherche, de Mobiele Eenheid en de Arrestatie-Eenheid, surveillanceauto’s, de hondenauto, de politiemotor en tot aan de politieboot.

Ook waren er demonstraties van de autoprocedure, waarbij vuurwapengevaarlijke verdachten op een zo’n veilige manier uit de auto worden gepraat en aangehouden worden. Daarnaast trokken de optredens van de politiebikers en diensthonden veel bekijks. Misschien het belangrijkste was nog wel, het contact aangaan.

“Mensen hebben niet vaak contact met de politie en als dat wel het geval is, betreft dat vaak een nare situatie. Op deze manier willen we de burgers graag op een andere manier in contact laten komen, waarbij we laten zien we zijn en wat we doen�, aldus de coördinator van de Politiekaravaan Dick Schurink, die daar nog aan toevoegde dat het ontstaan van de karavaan op initiatief van de Flevolanders is begonnen. “En dat past weer goed in ons beleid als politie, dat we samen met die burger, maar ook andere partijen staan voor de veiligheid in Flevoland�, zei Schurink.

Vandaar dat ook de GGD en de brandweer in Dronten en Lelystad aanwezig waren. Die zullen er ook zijn, tijdens de komende twee zaterdagen, wanneer de Politiekaravaan verder de regio intrekt.

Op 13 januari is ‘s ochtends Urk aan de beurt (Marktplein) en om half twee verplaatst de Politie Karavaan zich naar De Deel in Emmeloord. Almere Buiten (Globeplein/Straat van Florida) is zaterdag 20 januari om 10.00 uur de eerste locatie, waarna de Karavaan eindigt in Zeewolde in de buurt van het politiebureau aan de Standweg.
Provincie:
Tag(s):