dinsdag, 9. januari 2007 - 8:06

Prijs beste idee 2007 en promokei uitgereikt

Winterswijk

Maandagavond 8 januari hield de gemeente haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in schouwburg De Storm. Naast een nieuwjaarsspeech van burgemeester Van Beem werden bezoekers getrakteerd op optredens van slagwerkgroep Excelsior, het Winterswijks Muziek Theater en Jazzewind.

Ook werden traditiegetrouw de nodige prijzen uitgereikt: de prijs voor het beste idee van 2007 en de promokei. Burgemeester Thijs van Beem overhandigde de prijs voor het beste idee aan Jolanda Prinsen. De marktvereniging werd dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de promokei. Voorzitter Koos Prins van de marktvereniging mocht de promokei, een replica van de zwerfkei bij het raadhuis, in ontvangst nemen uit handen van wethouder Ben Uffink.

De gemeente ontving dit jaar van 11 inwoners een of meerdere ideeën. Uiteindelijk bleken vier van de ingediende ideeën uitvoerbaar en in aanmerking te komen voor de titel 'Beste idee van 2007'. Het college van B en W oordeelde dat Jolanda Prinsen de prijs heeft verdiend met haar sympathieke idee om leenvazen beschikbaar te stellen voor bezoekers aan de algemene begraafplaats.

Juryvoorzitter Marlies Joldersma lichtte tijdens de nieuwjaarsreceptie toe waarom de jury besloot de marktvereniging uit te roepen tot winnaar van de promokei. De Winterswijkse warenmarkt is van goede kwaliteit, sfeervol en levendig. Naast de Achterhoekers en toeristen bezoeken ook veel Duitsers juist om die reden Winterswijk. De warenmarkt vergroot de aantrekkelijkheid van het centrum en brengt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Winterswijk, die ook veel economische dynamiek naar andere middenstanders brengen. Met Obelink en het prachtige buitengebied is de markt de grootste trekker van het dorp.

De Winterswijkse warenmarkt behaalde in 2006 de tweede plaats bij de verkiezing tot beste markt van Nederland. De organisator van deze verkiezing, de Centrale vereniging voor de ambulante handel, is er duidelijk in: een goede markt staat of valt met de betrokkenheid van de gemeente. In Winterswijk hebben de gemeente en marktvereniging een uitzonderlijke samenwerkingsgerichtheid en hebben beiden zich in 2006 ingezet om de kwaliteit van de markt verder te verbeteren.

Met goed gestructureerd, inhoudelijk overleg, met oog voor eigen belang, maar ook voor lange termijn effecten onderscheidt de marktvereniging zich en verdient ze volgens de jury de promotieprijs. Met de toekenning van de prijs zet de jury ook alle kooplieden in het zonnetje.
Provincie:
Tag(s):