woensdag, 14. maart 2007 - 8:43

Prinses Máxima bij Nationale Marktdagen jong ondernemen

Prinses Máxima woont vrijdagochtend 16 maart 2007 in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht de Nationale Marktdagen van Jong Ondernemen bij. De Nationale Marktdagen zijn de verkoopdagen voor studentenbedrijven. Jong Ondernemen bevordert ondernemerschap in het onderwijs van basisschool tot universiteit.

Jong Ondernemen stimuleert studenten kennis te maken met alle facetten van het ondernemerschap. De studentenbedrijven bedenken een product en doen een haalbaarheidsonderzoek. Vervolgens schrijven ze een ondernemingsplan en verkopen ook aandelen. Daarna laten de studenten het product produceren. Onder meer tijdens de Nationale Marktdagen kunnen de producten aan winkelend publiek worden verkocht. Een docent van school, een mentor en een accountant afkomstig uit het bedrijfsleven begeleiden de studentenbedrijven.


De marktdagen vinden plaats op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht en op zaterdag 24 maart in winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn. Ongeveer 350 studentenbedrijven, uit binnen- en buitenland, nemen deel aan dit evenement. Elke marktdag sluit af met een officiële prijsuitreiking.
Provincie:
Tag(s):