woensdag, 3. januari 2007 - 16:50

Proef met Cityringbusjes geslaagd

Tilburg

De proef met de Cityringbusjes die de laatste zes weken van 2006 over de Cityring hebben gereden, zijn vooral op de zaterdagen een succes. Op een gemiddelde zaterdag lag het gebruik op 180 passagiers. Dat is 30 mensen per uur.

De Gemeente gaat de proef evalueren en in overleg met de provincie bekijken of en op welke manier de Cityringbus in de toekomst kan rijden. De provincie is vanaf 1 januari verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Tilburg.

Het parkeren in de Knegtelgarage (hoek Spoorlaan/Gasthuisring) blijft op zaterdagen voorlopig gratis. De Knegtelgarage blijkt dan een goed alternatief voor de drukke parkeergarages in het centrum en draagt zo bij aan het verminderen van de overlast tijdens de werkzaamheden aan de Cityring.

In minder dan 10 minuten kan men vanaf die garage via de Noordstraat naar de Heuvelstraat lopen en worden wachttijden bij de drukkere garages vermeden.
Een ander alternatief is de Tivoliparkeergarage (bij het Interpolisgebouw). In beide parkeergarages is ook op drukke tijden voldoende parkeerplaats.
Provincie:
Tag(s):