zondag, 18. maart 2007 - 18:59

PSV thuis afgestraft door Ajax

Eindhoven

Ajax heeft een klinkende zege geboekt op vreemde bodem bij PSV. De Amsterdammers haalden flink uit tegen de regerend landskampioen en de huidige lijstaanvoerder. Het werd in Eindhoven 5-1 voor de ploeg van trainer Henk ten Cate.

Afgelopen week rommelde het binnen de selectie van Ajax. Perez zou zich onmogelijk hebben gedragen, maar daar was niks van te zien in de wedstrijd tegen PSV. De manschappen van Ten Cate zetten PSV vanaf het beginsignaal goed onder druk. Dit resulteerde na acht minuten voetbal in de eerste kans aan Amsterdamse zijde. Het schot van Babel ging echter over.

PSV was na de doelpoging van Babel gewaarschuwd, maar de elf spelers van Ronald Koeman waren niet bij machte om Ajax van de openingstreffer af te houden. Uitgerekend Klaas-Jan Huntelaar (hij genoot zijn opleiding bij PSV) was verantwoordelijk voor de 1-0. Op slag van rust bezorgde Wesley Sneijder zijn werkgever een 2-0 voorsprong.

Na de rustpauze kwam PSV via invaller Patrick Kluivert op 2-1, maar het slotakkoord was echter in handen van Ajax. Binnen een minuut liepen de Amsterdammers uit naar 4-1 door doelpunten van Huntelaar en Gabri.

PSV kwam niet meer in het stuk voor en liep een minuut voor het eindsignaal tegen de 5-1 aan. Perez was de doelpuntenmaker en bekroonde zodoende de voor hem turbulente week met een treffer.