donderdag, 24. mei 2007 - 9:10

Reparaties aan locomotieven verdwijnt uit werkplaats Tilburg

Tilburg

Het onderhoud van, en de reparaties aan locomotieven verdwijnt uit Tilburg. Revisiebedrijf NedTrain heeft besloten die werkzaamheden richting Rotterdam te verplaatsen. "Waarschijnlijk wordt de nieuwe werkplaats op de Maasvlakte gebouwd of in de omgeving daarvan", zegt hoofd persvoorlichting van de NS dhr. R. Stevens.

"De werkplaats in Tilburg ligt, in tegenstelling tot vroeger helemaal niet meer centraal voor onze klanten. Op de Maasvlakte zitten we precies aan het einde van de BetuweRoute. Zo kunnen we onze klanten uitstekend van dienst zijn".

De huidige werkplaats in Tilburg gaat in 2010 sluiten omdat die grond vanaf die tijd voor woningbouw bestemd is. "Dit is zo afgesproken met de gemeente", zegt dhr. Stevens. Maar helemaal verdwijnen uit Tilburg doet NedTrain geenszins. "In het industriegebied van Tilburg komt een nieuwe werkplaats van NedTrain. Daar worden dan allemaal componenten gemaakt en gereviseerd. Hierbij moet u denken aan alles wat tussen deurstangen en wielstellen in zit. Maar het onderhoud aan de locomotieven verdwijnt vanaf 2010 wel definitief uit Tilburg." aldus dhr Stevens.

De verhuizing van het locomotieven-onderhoud vanuit Tilburg naar de Maasvlakte gaat wel banen kosten in Tilburg. Nu werken er 330 mensen met een vast contract en straks hebben we ongeveer nog maar 220 mensen nodig. Of er gedwongen ontslagen vallen kon dhr. Stevens noch bevestigen, noch ontkennen. We hebben in de nieuwe werkplaats op de Maasvlakte ook mensen nodig en elders in het land (b.v. Eindhoven) kunnen er waarschijnlijk ook mensen terecht.

Op diverse spoorforums viel deze week te lezen dat NedTrain helemaal zou gaan stoppen met het onderhoud van locomotieven. "Fabeltjes", reageert dhr. Stevens, "waarom zouden we dan op de Maasvlakte gaan zitten? Niet om reizigersmaterieel te gaan onderhouden. Nee hoor, niks van waar."
Provincie:
Tag(s):