maandag, 22. januari 2007 - 17:01

Ruim 20 procent bestuurders rijdt te hard op A1

Deventer

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A1 bij Deventer een grootschalige verkeerscontrole gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen.

Uit de controle bleek 1 op de vijf automobilisten te hard te rijden. De hoogste snelheid die werd gemeten was 192 kilometer per uur. In totaal kregen 789 bestuurders een boete wegens overschrijding van de maximum snelheid en werden vier rijbewijzen ingevorderd. Ook werden bestuurders getest op alcoholgebruik. In acht gevallen werd proces verbaal opgemaakt.

Een drugshond met begeleider en drugsexperts van de regiopolitie maakten het mogelijk om verdovende middelen te onderscheppen. Hierbij werden in vrij grote getale softdrugs aangetroffen, waarvan het bezit qua gewicht binnen het gedoogbeleid viel. Daarnaast werden twee verdachten aangehouden die in het bezit waren van 76 gram heroïne en bij nader onderzoek van het voertuig ook nog 355 gram cocaïne achter hun dashboard hadden liggen. Omdat er mogelijk nog meer cocaïne aanwezig is, is het voertuig in beslag genomen voor uitgebreider onderzoek.
Provincie:
Tag(s):