donderdag, 4. januari 2007 - 17:34

Sakkers zeer positief in nieuwsjaarspeech

Eindhoven

Burgemeester Sakkers maakt de Eindhoven in zijn Nieuwjaarspeech een groot compliment; Ontelbare mensen en organisaties brengen hier, aldus de burgemeester, ongelooflijk veel van de grond. Eindhoven is in zijn ogen een zeer sociale stad. Maar bovenal de meest ondernemingslustige stad van Nederland. Dat geldt voor bedrijven als Philips, DAF, ASML en VDL, maar ook voor het MKB.

Veel mensen hebben de burgervader het afgelopen jaar gevraagd hoe het met het vondelingetje gaat. ‘Fijn dat u zo’n betrokkenheid toont. Ik ben blij te kunnen melden dat het echt goed met haar gaat en verheug me op het moment dat ze haar eerste stapjes gaat maken.’

Genieten was het toen de stad in ‘t welbekende rood-wit kleurde tijdens de UEFA-cupfinale. Indrukwekkend was de eerste veteranendag in het Indoor-Sportcentrum. Voor de bijna 3000 jonge en oude veteranen stond deze dag in het teken van ontmoeting, steun en respect. In 2007 wil de gemeente dit evenement samen met de regiogemeenten continueren. Plechtig was de viering van het 50-jarig bestaan van de TU/e.

Eindhoven heeft in 2006 geen klagen wat betreft bezoek van hoogwaardigheidsbekleders. Minister-president Jan-Peter Balkende kwam persoonlijk kijken naar de ontwikkelingen in het kader van Brainport en vele ministers en staatssecretarissen lieten hun gezicht in de lichtstad zien.

In 2006 stond het jaar in het teken van verkiezingen, zowel gemeentelijk als landelijk. Eindhoven neemt ook daar een een uitzonderingspositie in; CDA, PvdA en SP doen het prima samen.

Eindhoven Airport verwelkomde eind 2006 zijn 1.2 miljoenste passagier en kunnen we met recht de vleugels van stad en regio noemen.

Sportief gezien gooide Eindhoven weer hoge ogen. Ach, het kampioenschap van PSV staat inmiddels standaard in de agenda.

In 2006 was er een voorproefje van het lichtfestival dat eind dit jaar groots wordt aangepakt. De organisatie is ook dan in goede handen bij de stichting City Dynamiek. Eindhoven City of light is het thema voor 2007. Als gastheer van de LUCI-steden zullen alle ogen op ons gericht zijn.

Helaas is er ook een verruwing te zien in de manier waarop Eidhovenaren ongenoegens laten blijken. Baliepersoneel, verplegend personeel en politiemensen hebben steeds vaker met agressie te maken. Sakkers laat weten grote bewondering te hebben voor mensen die onder deze omstandigheden moeten werken maar wil ook dat de burgers weer een beetje respect hebben voor de hulpdiensten.
Provincie:
Tag(s):