donderdag, 8. maart 2007 - 9:59

Stoffelijk overschot gevonden in Dokkumer Ee

Leeuwarden

De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden waaronder een 48-jarige man uit Leeuwarden is verdronken. Op dinsdag 6 maart 2007 omstreeks 16.30 uur werd in de Dokkumer Ee het stoffelijk overschot van de 48-jarige man aangetroffen.

Ter hoogte van de Eebrug werd het lichaam door de brandweer uit het water gehaald. Een reanimatiepoging mocht niet baten. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om de 48 jarige man. Hij is door verdrinking om het leven gekomen.

Uit onderzoek is komen vast te staan dat de man rond 15.30 uur zijn woning aan de Camstraburen heeft verlaten en op weg was gegaan naar familieleden wonende in de wijk Bilgaard. Uit getuigenverklaring bleek, dat hij zich meestal op een fiets verplaatste. Gezien deze verklaringen werd op woensdagmiddag door de Leeuwarder brandweer in de Dokkumer Ee gezocht naar de fiets van het slachtoffer. Deze werd niet aangetroffen. De politie zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat duidelijkheid kan brengen in de wijze waarop de man te water is geraakt.
Provincie:
Tag(s):