vrijdag, 2. maart 2007 - 14:40

Symposium over toegankelijkheid voor gehandicapten

Groningen

Kan Groningen beter toegankelijk voor mensen met een handicap? Die vraag staat centraal op het symposium ‘De vloer lager, de lat hoger’, donderdag 19 april in De Oosterpoort. De gemeenteraad van Groningen wil met het symposium meer inzicht krijgen in de knelpunten in de stad voor mensen met een handicap.

De raad houdt het symposium naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Adviesraad voor het Gehandicaptenbeleid in 2006. 'We willen samen met alle betrokkenen kijken welke knelpunten er in de stad zijn voor mensen met een beperking en wat we daaraan zouden kunnen doen', aldus initiatiefnemer raadslid Jan Seton.

Seton: 'Het gaat daarbij niet alleen om toegankelijkheid van bijvoorbeeld gebouwen en openbaar vervoer, maar ook om de toegang tot internet of onderwijs en werk. Het symposium is niet alleen bedoeld voor mensen die invloed hebben op de stad en zijn voorzieningen, zoals ontwerpers, architecten, stedenbouwkundigen, bestuurders, maar nadrukkelijk ook voor mensen met een handicap. Zij weten uit ervaring wat beter kan.�
Provincie:
Tag(s):