maandag, 12. maart 2007 - 15:37

Talisman K vliegt over 1.100 meter

Groningen

Met een vlammende eindsprint vloog Talisman K de draver van de stichting Martini Stable voorbij de leidende Odette Victory en Radetzky Strauss in de Javari-prijs op Drafcentrum Wolvega. Een sterke overwinning in een ultra korte sprint voor de draver van trainer/pikeur Cees Kamminga uit Willemsoord en Martini Stable gevestigd in Tolbert.

In de koers over deze afstand begon Talisman K aan de staart van het veld. Rustig zocht Kamminga een plek om aan de buitenkant gedurende de race zijn positie steeds te verbeteren. Bij het het ingaan van de laatste bocht lag de draver derde en dat was de ideale positie om te sprinten voor de zege. Al snel werd duidelijk dat er deze dag geen maat stond op Talisman K en hij voor de rest van het veld niet te belopen was.

“Ik ben heel tevreden over hem�, verklaarde Kamminga. “Dit zat er de laatste koersen al aan te komen. Ik denk dat hij het nu ook over de reguliere afstanden van 2.100 meter wel weer laat zien.� Voor de koers werden de hoefijzers van de draver verwijderd. Dit pakte uitstekend uit. “Hij liep op blote voeten, zoals we dat noemen. Ik klokte zelf de laatste kilometer in 1 minuut 14,9 en dat is een prachtige snelle tijd. Het ging zo makkelijk, het ging zo sterk.� De trainer uit Willemsoord schrijft Talisman K over 14 dagen weer in op Wolvega.

Het dier is eigendom van de Stichting Martini Stable, gevestigd in Tolbert, maar ook met leden in de stad Groningen en in Haren. Een groep enthousiaste liefhebbers van deze prachtige sport voor jong en oud.
Categorie:
Tag(s):