zondag, 25. maart 2007 - 19:17

Tasjesrover gezocht!

Purmerend

De politie van Purmerend is op zoek naar getuigen. Het gaat om een brutale tasjesroof waarbij een 27-jarige Purmerendse slachtoffer werd.

De tasjesroof werd in de vroege ochtend van zondag 25 maart gepleegd toen het slachtoffer in de Breedstraat liep.

Samen met haar zus liep het slachtoffer vanuit de richting van de Padjedijk over de Kaasmarkt. Een groepje jongemannen liep achter hen aan. In de Breedstraat kwam een van de mannen naast hen lopen, trok de handtas van het slachtoffer los en rende ermee weg in de richting van de Peperstraat. De andere mannen verdwenen eveneens de Peperstraat in.

De man die de vrouw het tasje afhandig maakte is tussen de 20 en 24 jaar, 1.70 à 1.75 meter lang en heeft een slank postuur. Hij is vermoedelijk van Zuid-Europese of Noord-Afrikaanse afkomst en heeft halflang, donker haar tot op zijn schouders. Hij droeg een crèmekleurige baseball-pet, een crèmekleurig vest tot over de heupen met verticale strepen en een blauwe spijkerbroek.

De andere mannen waren eveneens van Zuid-Europese of Noord-Afrikaanse afkomst. Een van hen had donker, kort opgeschoren haar en droeg een legerbroek.

De daders zijn vermoedelijk via de Peperstraat, de Houttuinen, het Whereplantsoen en het Doplaantje het Burgemeester D. Kooimanpark ingegaan. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt mensen die iets gehoord of gezien hebben contact op te nemen met de Decentrale Recherche Purmerend, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):