dinsdag, 11. december 2007 - 20:02

The Hollies hoofdact op Sixties Nacht Emmen

Emmen

The Hollies, een van de meest succesrijke Engelse bands uit de jaren zestig, is de hoofdact op de zeventiende editie van de Sixties Nacht Emmen. Het jaren zestig festival wordt op 26 januari 2008 gehouden in De Giraf in Emmen.

The Hollies scoorden maar liefst 29 hits in de Top 40 in Nederland. Daarmee waren ze naast The Beatles en The Rolling Stones een van de bekendste en meest succesvolle Engelse beatgroepen. The Hollies hebben meer dan tien jaar niet in Nederland opgetreden.

The Hollies brengen tijdens hun optreden alleen maar hun eigen hits. Bus Stop, I’m Alive, Stop Stop Stop, On a Caroussel, Carrie Anne, Dear Eloise, Jennifer Eccles, Sorry Suzanne, He ain’t heavy he’s my Brother, Long Cool Woman (in a Black Dress) en The Air that I Breathe zijn slechts een paar van de bekende nummers. Ook in de jaren zeventig waren ze zeer succesvol.�

Naast The Hollies is ook Ohio Express uit Amerika als topact gecontracteerd. Deze band scoorde wereldhits met Yummy, Yummy, Yummy en Chewy, Chewy. Op het programma staan verder The Rhumba Kings uit België, de Woodstock Tribute Band en Gimme Shelter uit Emmen. De laatste band, misschien wel de beste Rolling Stones coverband in Nederland, viert tijdens de Sixties Nacht Emmen het zilveren jubileum. De band heeft toegezegd het 25-jarig bestaan aan te grijpen om een groot aantal gasten uit te nodigen.

Kaarten voor de Sixties Nacht Emmen zijn vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen en vanaf nu te bestellen via de Ticketlijn 0629-013456.
Provincie:
Tag(s):