donderdag, 15. februari 2007 - 18:40

Twee jaar celstraf voor plofkraken op pinautomaten

Roermond

De rechtbank in Roermond heeft woensdag twee verdachten veroordeeld voor het plegen van een drietal plofkraken op pinautomaten. De plofkraken vonden plaats in Noord-Limburg in juni 2006. De beide verdachten moeten een gevangenisstraf van twee jaar uitzitten.

Op zes juni 2006 werd in Meerlo een pinautomaat met behulp van een gasfles tot ontploffing gebracht. De verdachten slaagden er toen niet in om geld buit te maken. Twee dagen later werd een nieuwe poging ondernomen in Broekhuizenvorst. Hier lukte het de verdachten niet de automaat te laten ontploffen. Op dertien juni volgde er in Melderslo een derde poging. Dankzij een tip kon de politie Limburg-Noord de verdachten hier op heterdaad aanhouden.

Eén 20-jarige verdachte is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De tweede verdachte die ten tijde van het plegen van de delicten nog minderjarig was (zeventien) is gezien de ernst van de feiten berecht volgens het meerderjarige strafrecht. Ook hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
Provincie:
Tag(s):