donderdag, 25. januari 2007 - 15:34

Twee verdachten aangehouden voor overvallen

De politie heeft woensdagavond in een woning in de stad Groningen een 27-jarige inwoner en een 22-jarige inwoonster van Drachten aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van diverse overvallen in Drachten en Groningen. De buit bestond uit geld, sigaretten en telefoonkaarten. Opvallend was dat de verdachte, naar mate hij meer overvallen ging plegen, meer geweld ging gebruiken. De vrouw wordt verdacht van heling en betrokkenheid bij de overvallen.

De politie startte een onderzoek na een mislukte overval op een bioscoop aan de Noorderdwarsvaart in Drachten op zondag 7 januari. Hierna volgden er nog vier overvallen. Op woensdag 10 januari werd een videotheek aan de Oosterstraat overvallen, gevolgd door twee overvallen op tankstations in Drachten, zaterdag 13 januari en op zondag 14 januari, en één op een tankstation in Ureterp, gepleegd op zaterdag 20 januari.

Uit het onderzoek bleek dat de Drachtster ook actief was in de stad Groningen. Op maandag 15 januari pleegde hij een overval op een tankstation aan de Oliemuldersweg, op donderdag 18 januari pleegde hij een mislukte overval op een winkel aan het Floresplein en op dinsdag 23 januari pleegde hij een overval op een slijterij aan de A-kerkhof. Hierbij raakte de medewerker van de winkel licht gewond.

Het onderzoeksteam bestond uit vier Friese rechercheurs, die nauw samenwerkten met het roofcoördinatieteam van de politie Groningen. In het opsporingsprogramma Plysjepost werd dinsdag 23 januari aandacht besteed aan de overvallen, dit leverde enkele bruikbare tips op.
Provincie:
Tag(s):