dinsdag, 10. april 2007 - 15:26

Van Kelt tot Musketier

Eindhoven

Het HOME (Historisch Openlucht Museum Eindhoven) bestaat 25 jaar. Reden dus voor een feestelijk paasweekend. vanaf zaterdagmiddag trok er een stoet van middeleeuwse figuren door het centrum van Eindhoven om de winkelende mensen attent te maken op het openluchtmuseum. Zaterdag en zondag waren er diverse aktiviteiten.

Thema van de zondag was 'van Kelt tot Musketier'. Bezoekers konden een soort van tijdreis maken langs diverse perioden en hun bewoners, en konden kennis maken met hun specifieke gewoontes. Regelmatig was het gebulder van een kanon te horen, er werden demonstraties gegeven hoe de geweren in die periode werkten, en voor de kinderen was er een workshop zwaardvechten. Volksdansers sierden het centrale plein, en in de herberg was er de mogelijkheid tot het versterken van de innerlijke mens.

Een erg druk bezocht evenement was de tewaterlating van de Boomstamkano: een 10 meter lange zeewaardige kano, identiek vervaardigd zoals oorspronkelijk door de indianen werd gedaan: dus uit een massieve boom gekapt.
Provincie:
Tag(s):