woensdag, 7. maart 2007 - 20:54

Varende schipper valt in slaap

Zuilichem

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 6 maart op de Waal bij Zuilichem de 36-jarige schipper van een Frans duwstel bekeurd omdat hij in slaap was gevallen en daardoor zijn duwstel op een krib voer. Tijdens deze actie beschadigde het duwstel tevens een achter de krib liggend gemeerd schip .

Het Franse duwstel, bestaande uit een duwboot met daarvoor gekoppeld twee met erts geladen duwbakken, was onderweg van de Maasvlakte naar Frankrijk. De schipper had om 15.00 uur het roer overgenomen en was een uurtje later in de buurt van de Industriehaven van Zuilichem in slaap gevallen.

Toen hij zijn ogen open deed zag hij tot zijn schrik dat hij met zijn duwstel aan de verkeerde kant van het groene licht aan de linker oever voer. Hij kon echter niet meer voorkomen dat het duwstel over de krib voer en op de krib kwam vast te zitten. De voorste duwbak was ongeveer 15 meter over de krib geschoven en een meter omhoog gedrukt.

De voorkant van de duwbak raakte daarbij de achtersteven van een in de haven afgemeerd zandschip. Het schip raakte hierdoor beschadigd. De vastgevaren duwbak is later van de krib getrokken. In verband met mogelijke schade aan de krib betaalde de schipper een borgstelling aan Rijkswaterstaat en kon daarna zijn reis voortzetten.
Provincie:
Tag(s):