maandag, 30. april 2007 - 17:21

Verdwijning Afghaanse vrouwen in Opsporing Verzocht

Naarden

Op dinsdagavond 1 mei wordt in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de verdwijning van twee Afghaanse vrouwen. Op 22 maart 2005 vertrokken Samina Achakzai en Mari Rahmanzai na het avondeten vanuit Naarden om een stukje te gaan autorijden in een Volkswagen Polo met kenteken RL - 62 – HD. Sindsdien is er niets meer van hen vernomen.

De politie Gooi en Vechtstreek doet in het programma nogmaals een verzoek aan het publiek in de hoop nieuwe informatie te krijgen die kan leiden tot oplossing van de zaak. Het tot nu toe verrichtte onderzoek heeft nog geen uitsluitsel daarover kunnen geven. Zowel een ongeval als een misdrijf wordt niet uitgesloten.

In het programma zal ook aandacht worden besteed aan een beloning die het Openbaar Ministerie beschikbaar stelt. De beloning bedraagt maximaal 20.000 euro en geldt indien er sprake is van een misdrijf en de informatie tot aanhouding van de daders leidt.

Gezocht wordt naar twee vrouwen, genaamd Samina ACHAKZAI (moeder van 1 kind) wonende te Huizen geboren op 1 juli 1971 en Mari RAHMANZAI (moeder van 3 kinderen) wonende te Naarden geboren op 1 april 1975. Zij gingen op 22 maart 2005 na het avondeten vanuit Naarden een stukje autorijden. Ze zijn op die dag vertrokken met een grijs/groene Volkswagen Polo met kenteken RL - 62 - HD. Tot op de dag van vandaag ontbreekt ieder spoor van deze vrouwen.

Wie iets van de vermissing weet of weet waar de vrouwen of de personenauto zich bevinden, wordt gevraagd contact op te nemen met de regiopolitie Gooi en Vechtstreek, telefoon 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Provincie:
Tag(s):