zondag, 7. januari 2007 - 15:11

Verwarde bejaarde vrouw rijdt met auto op strand

IJmuiden

Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur hebben politieagenten het rijbewijs ingenomen van een 79-jarige inwoonster. De vrouw was door andere weggebruikers op de Dokweg met haar auto tot stilstand gedwongen nadat zij levensgevaarlijke manoeuvres had uitgehaald. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De gewaarschuwde agenten kregen van omstanders te horen dat de vrouw meerdere keren op het strand had gereden, rotondes tegen de richting in had genomen, meermalen aan de verkeerde kan van de weg had gereden en dat het alleen te danken was aan de alertheid van andere weggebruikers dat er geen ernstige ongelukken waren gebeurd.

Eén van de getuigen, een 43-jarige inwoner van Velserbroek had de achtervolging op de vrouw ingezet, nadat hij de automobiliste de laatste keer van het strand zag komen. Toen de vrouw op de Dokweg door een vrachtauto werd klemgezet omdat zij wederom aan de verkeerde kant van de weg reed, wist de getuige de sleutel uit het contactslot te grissen en de politie telefonisch te waarschuwen.

Later ontdekten de agenten dat de vrouw met haar auto op de kruising Orionweg/Raafstraat een middengeleider omver had gereden. Het rooster van het voorfront van haar auto werd ter plekke teruggevonden. De vrouw kon zich niets van de aanrijding herinneren.
Provincie:
Tag(s):