donderdag, 29. maart 2007 - 14:44

Vijftien jaar cel en tbs voor moord op Melanie

Geldrop

De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft een 41-jarige man vanochtend veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor doodslag op en verkrachting en ontvoering van een 15-jarig meisje uit Geldrop. De rechtbank acht bewezen dat de man uit Geldrop de opzet had om haar in september 2006 om het leven te brengen, maar niet dat sprake was van voorbedachten rade.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij ernstig misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat het meisje in hem stelde en dat hij naast het doden van het meisje het leed van nabestaanden nog heeft vergroot door twee weken te zwijgen over haar dood en de plaats waar het lichaam verborgen lag. Hierdoor hebben nabestaanden nog lang in onzekerheid verkeerd over wat er met het meisje gebeurd was en of zij nog leefde.

De officier van justitie eiste twee weken geleden achttien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank legt een wat lagere gevangenisstraf op, vooral omdat zij nog meer dan de officier van justitie rekening houdt met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man.
Provincie:
Tag(s):