vrijdag, 16. maart 2007 - 8:33

Vrouw aangerand door TBS'er (16) op verlof

Vragender

Naar aanleiding van een aanranding van een jonge vrouw in Gelderse Vragender is donderdag rond het middaguur in deze plaats een 16-jarige jongen aangehouden. De verdachte blijkt een jongere van het Jongerenhuis Harreveld uit Harreveld te zijn, die met onbegeleid verlof was. Hij is voor verhoor ingesloten. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Berichtgeving in de media over de aanranding zorgden voor tips over de mogelijke verdachte. Rond het middaguur werd een 16-jarige jongeman als verdachte van de aanranding aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiebureau.

Na de aanhouding bleek dat de jongere een pupil is van Jongerenhuis Harreveld. Dit betreft een justitiële jeugdinrichting voor de behandeling van jeugdige zedendelinquenten en jongens en meisjes met een psychiatrische problematiek.

Bij de zoektocht donderdagochtend werden zo’n 20 agenten ingezet en was ook een helikopter van de Duitse politie betrokken. Het slachtoffer is direct geïnformeerd over de aanhouding. De verdachte is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):