zaterdag, 31. maart 2007 - 11:03

Waterzuivering Wervershoof weer opgestart

Wervershoof

De rioolwaterzuivering bij Wervershoof is in de nacht van vrijdag op zaterdag weer in werking gesteld. De waterzuivering werd stilgelegd na een persleidingbreuk op donderdagochtend. Tijdens herstelwerkzaamheden is er sneldrogend beton gestort rondom de persleiding. Rond middernacht bleek de het beton voldoende sterk te zijn en kon de waterzuivering weer worden opgestart, zo meldt het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Door de breuk in de persleiding ontstonden er donderdag problemen met de verwerking van afvalwater van aansluitingen in de driehoek Hoorn-Enkhuizen-Medemblik.Omdat het afvalwater niet in de waterzuivering kon worden verwerkt werden tankwagens ingezet die het die het water naar andere zuiveringinstallaties vervoerden. Een klein deel werd naar riooloverstorten geleid.

Het hoogheemraadschap heeft een verbod uitgevaardigd om tot veedrenking in, en een verbod tot het ontrekken van water uit sloten en vaarten zoals De Medemblikkervaart in Hoorn tussen de Drechterlandseweg en het gemaal bij de Willemsweg, de Molensloot tussen Lutjebroek en Andijk, de Groote Vliet en Kleine Vliet tussen Medemblik en Onderdijk, de Kromme Leek tussen Nibbixwoud en Onderdijk. Deze verboden gelden tot woensdag 4 april en er zal streng op worden toegezien, aldus het Hoogheemraadschap.

De volksgezondheid is na de persleidingbreuk niet in gevaar geweest. Wel is er stankoverlast ontstaan op sommige plaatsen, maar die zal de komende dagen verdwijnen omdat de waterzuivering weer werkt. Het Hoogheemraadschap raadt inwoners af om in de sloten te zwemmen. Dit geldt ook voor dieren. Ook wordt afgeraden om huisdieren of vee uit de sloten te laten drinken. De drinkwatervoorziening is op geen enkele manier in gevaar (geweest).
Provincie:
Tag(s):