dinsdag, 22. mei 2007 - 8:40

Weggelopen jongen bedreigt personen

Wapenveld

Een weggelopen 19-jarige jongeman uit een jeugdinrichting aan de Groteweg uit Wapenveld heeft op 21 mei tijdens zijn vlucht meerdere personen bedreigd met een schaar en achtereenvolgens een bromfiets en een auto gestolen. De man verbleef in de open inrichting. Hij bedreigde het personeel met de schaar en ging er vervolgens vandoor.

Op straat probeerde hij auto’s aan te houden, maar dat lukte niet. Daarna ging hij een woning binnen, waar hij de bewoners autosleutels afhandig probeerde te maken. Ook dit mislukte. Vervolgens hield hij op straat een automobiliste aan, die hij met een smoes om een lift vroeg. Zij zette de jongen af in het centrum van Wapenveld, waar hij onder bedreiging van de schaar iemand van zijn brommer beroofde. Met deze brommer reed hij tegen (tenminste) één auto aan.

Op de Plakkenweg ging de jongeman opnieuw een woning binnen. Hij bedreigde de bewoners en wilde wederom de autosleutels meenemen. Ook hier lukte dit niet. Iets verderop stond op een erf een auto met de sleutels nog in het contact. Deze stal hij. Bij het wegrijden raakte hij een andere auto op het erf.

Vanaf de Plakkenweg reed hij in een rustig tempo richting Veessen. De politie zette een achtervolging in en wist hem in Veessen aan te houden. Uit voorzorg toonde de politie hierbij een vuurwapen. De aanhouding verliep echter zonder problemen.
Provincie:
Tag(s):