donderdag, 29. maart 2007 - 8:26

Wildstropers aangehouden in Almere

Almere

Politie Flevoland heeft vrijdagnacht, 23 maart, op de Hogering in Almere drie mannen aangehouden op verdenking van het stropen van wild. De drie mannen, uit Purmerend, Amsterdam en ’s Graveland, in de leeftijd van 50, 45 en 59 jaar, reden in een auto nadat ze eerder op de Pampushavenweg waren gecontroleerd en daar een vreemd verhaal vertelden aan de surveillerende agenten.Toen de agenten de mannen korte tijd later zagen rijden volgde een tweede controle waarbij uiteindelijk een doodgeschoten reegeit en een jachtgeweer in het voertuig werden aangetroffen. Dit heeft de politie Flevoland vandaag bekend gemaakt.

Na hun aanhouding zijn de mannen ingesloten en verhoord. Uit de verhoren is gebleken dat zij gedurende ongeveer een jaar, enkele keren per maand gingen jagen in Flevoland. Daarbij werd niet alleen geschoten op reeën maar werd ook gejaagd op konijnen doormiddel van strikken en vallen. De dieren werden daarna verkocht of zelf opgegeten.

De politie nam na huiszoekingen diverse geweren op lucht en veerdruk inbeslag, evenals messen, lampen om te verblinden, handbogen en strikken. Naast de aangetroffen ree in de kofferbak van de auto vond de boswachter een dag later een dode ree in de omgeving van de eerste controle door de politie. Het dier was aangeschoten en doodgebloed.

De politie werkte nauw samen met Staatsbosbeheer en de partijen zijn blij dat deze verdachten een halt is toegeroepen. De reeën, die momenteel drachtig zijn, kunnen over het algemeen in deze periode niet goed vluchten en zijn daarom een gemakkelijke prooi voor stropers. Het proces-verbaal zal worden ingezonden naar de officier van justitie. Van de wapens is inmiddels afstand gedaan.
Provincie:
Tag(s):