vrijdag, 2. maart 2007 - 9:44

Winnaar Landschapsprijs bekend

Egmond

Patrick Poelmann, gedeputeerde Water en Landschap provincie Noord Holland heeft gistermiddag de Landschapsprijs overhandigd aan Stichting de Wielenmaker uit Egmond voor 'Monikkenwerk'. De stichting krijgt 10.000 euro voor het project.

Stichting de Wielenmaker wil cultuur en landschappelijke waarden in het landschap behouden en ontwikkelen. De jury bestaande uit deskundigen heeft het project uit tachtig inzendingen gekozen tot winnaar. Met de 10.000 euro wil de Wielenmaker een oude laan die naar de Egmondse Abdij voert, in oude staat herstellen. Met nieuwe klinkers en lindebomen zal de laan weer de originele uitstraling krijgen.

De tweede en derde prijs gingen naar de vereniging Agrarisch Natuurbeheer Waterland en Zaan en Dijk/ Kalverpolder van stichting Zaan en Dijk Stichting Kalverpolder. Beiden ontvingen 2500 euro.

De provincie Noord Holland reikte de prijs dit jaar voor het eerst uit. De provincie wil het landschap graag behouden en heeft daarom de prijs bedacht om initiatiefnemers die het landschap een warm hart toedragen te motiveren.
Provincie:
Tag(s):