dinsdag, 27. februari 2007 - 8:19

Winterswijks Café in teken van groei van Winterswijk en strandbad

Winterswijk

Op vrijdag 2 maart organiseert de gemeente Winterswijk voor het eerst een Winterswijks Café. In een ongedwongen sfeer kunnen belangstellende burgers de discussie aangaan over onder andere de demografische groei van Winterswijk en het strandbad. Aansluitend is de gelegenheid om in een informele sfeer te spreken met burgemeester, wethouders en commissie- en raadsleden. De bijeenkomst wordt gehouden bij Theatercafé Fox en duurt van 17.00 tot 19.00 uur.

Tijdens de eerste bijeenkomst staat het volgende thema centraal: Groeien of krimpen?

De demografische toekomst van Winterswijk. Voor dit onderwerp worden een aantal sprekers uitgenodigd om dit thema toe te lichten. Aansluitend kunnen burgers hierover met hen discussiëren. Ook wordt er kort aandacht besteed aan het strandbad onder het motto: Strandbad, toekomst of niet? Ook op dit punt geven een aantal sprekers kort een reactie, waarna ook de reacties uit de zaal worden gepeild.

Het officiële gedeelte duurt ongeveer drie kwartier. Daarna is er voldoende tijd om onder het genot van een hapje en een drankje te praten met de leden van het college van B&W, de commissies en de gemeenteraad. Ook kunnen burgers terecht met algemene vragen, opmerkingen en suggesties. Het is ook mogelijk onderwerpen aan te dragen voor een volgend Winterswijks Café.

Het is de bedoeling om het Winterswijks Café met enige regelmaat te organiseren. Voor 2007 zijn de volgende data (voorlopig) vastgesteld: vrijdag 11 mei, vrijdag 6 juli, vrijdag 7 september en vrijdag 2 november.
Provincie:
Tag(s):