dinsdag, 8. mei 2007 - 15:05

Zaterdag publieksdag Marechaussee Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol zet zaterdag 12 mei voor iedereen haar deuren open. Op eigentijdse wijze laat dit krijgsmachtdeel zien wat zij doet om de openbare orde en veiligheid op Schiphol te waarborgen en de grenzen van het Schengengebied te bewaken. Dit heeft het ministerie van Defensie dinsdag bekendgemaakt.

Er zijn onder meer demonstraties van de zogenoemde explosievenhonden en het mountainbiketeam. Een aanhoudingseenheid toont hoe zij verdachten in gevaarlijke en moeilijke situaties arresteert. De Brigade Speciale Beveiliging (BSB) is met zwaar bepantserde voertuigen aanwezig.

Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven. Zij krijgen een kinderpaspoort, mogen vingerafdrukken afnemen, in een paspoortbalie zitten en een ritje op de seg-way maken. Oudere kinderen kunnen onder leiding van ervaren instructeurs hun sportieve prestaties tonen in een klimtoren.

De open dag begint om 10.00 uur op de WTC promenade. Geadviseerd wordt met openbaar vervoer naar Schiphol te komen. De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):