vrijdag, 16. februari 2007 - 10:58

Zorgen om asbest Otapan in Rotterdam

Rotterdam

Het asbestschip Otapan komt naar Rotterdam. De PvdA maakt zich zorgen over de gevolgen daarvan voor de bewoners van Heijplaat en Charlois en heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. Woordvoerder Claus Verbrugge wil weten waarom het schip uitgerekend in dichtbevolkt gebied wordt gesaneerd.

De Otapan is in 1965 in Rozenburg gebouwd bij de Verolme Dok en Scheepsbouw Maatschappij NV en werd gedoopt als de Harry C. Webb. Als Otapan komt het schip nu weer terug in de Rotterdamse Waalhaven om gesaneerd te worden. Het schip is teruggestuurd door de Turkse autoriteiten toen bleek dat er meer asbest in het schip zat dan in de papieren stond.

Claus Verbrugge:�De Otapan is na de Probo Koala en de Sandrien het derde schip waarbij de aanpak van het ministerie van VROM heeft gefaald. Staatssecretaris Van Geel heeft beloofd verscherpt toezicht te houden op de naleving van milieuregels, maar ik wil toch weten welke extra maatregelen het college neemt om de gezondheid van de bewoners van Charlois en Heijplaat te waarborgen.�
Provincie:
Tag(s):