vrijdag, 9. maart 2007 - 10:42

Zorgkrant voor Noord Nederland

Regio

Volgende week komt de allereerste Zorgkrant voor Noord Nederland uit. De Zorgkrant is een uitgave van ZorgpleinNoord en verschijnt naar aanleiding van de Open Dag van de Zorg op 17 maart. De krant wordt in een oplage van 440 duizend exemplaren huis aan huis bezorgd in heel Groningen en Drenthe.

De krant is de eerste Zorgkrant die in Noord Nederland wordt uitgegeven, in het oosten van Nederland is eerder en Zorgkrant verschenen. De uitgave telt 12 pagina's en is gedrukt op tabloid formaat. In de krant staan artikelen van mensen die vertellen over het werken in de zorg en welzijn.

Ook presenteren diverse organisaties zich die actief zijn in dit werkveld. Het doel van de krant en de open dag is onder andere om de aantrekkelijke loopbaan- en opleidingsmogelijkheden binnen de zorg- en welzijnssector onder de aandacht te brengen. Organisaties profileren zich met vernieuwde zorgvormen, vacatures en opleidingsmogelijkheden. Met de beide initiatieven van ZorgpleinNoord werken organisaties samen aan een gemeenschappelijke presentatie. Ook zijn er meerdere opleidingscentra actief in de krant en op de open dag, er zijn namelijk voor jong en oud veel scholingstrajecten binnen de zorg en welzijn.

Op 17 maart 2007 wordt de Open Dag van de Zorg gevierd. In Groningen is die in de Der Aa-kerk en in Assen in bibliotheek 't Forum. Van 10:00 uur tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom op deze beurzen. Ook zijn er diverse organisaties die op deze dag een open huis organiseren. Voor jongeren een geschikt moment om de vele arbeidskansen in de sectoren te ontdekken. Voor meer informatie en een overzicht van alle deelnemers, kijk op www.zorgpleinnoord.nl.
Provincie:
Tag(s):