maandag, 8. december 2008 - 9:34

15-jarige loverboy werkte samen met 49-jarige Hagenaar

Den Haag

Politie Haaglanden heeft vorige week donderdag een 49-jarige Hagenaar aangehouden. De politie verdenkt de Hagenaar ervan dat hij samen met een 15-jarige jongen voor minderjarige meisjes sexafspraken organiseerde en hen naar klanten bracht.

Met de klanten moesten de meisjes tegen betaling seks bedrijven. De verdenking tegen de man richt zich er daarnaast op dat hij een website met afbeeldingen van de meisjes beheerde en actualiseerde.

Op maandag 1 december werd de man voorgeleid aan de rechter-commissaris die de hechtenis van de Hagenaar met 14 dagen verlengde.

De verdenking tegen de 15-jarige jongen richt zich op het gebruik van het Haagse escortbedrijf, waarbij de meisjes werden gedwongen om tegen betaling seks te bedrijven met volwassen klanten. De recherche van Politiebureau Hoefkade hield de 15-jarige Hagenaar al op vrijdag 14 november aan in verband met dit onderzoek. Drie meisjes deden inmiddels aangifte tegen de jongen. Het onderzoek naar de gedragingen van de 15-jarige gaat onverminderd verder.

De meisjes durfden hun ouders niets te zeggen uit angst dat daarmee 'hun geheim' in de openbaarheid kwam. De politie zoekt nog steeds meisjes die mogelijk ook het slachtoffer zijn van deze jongen en man. De minderjarige verdachte zit uiteraard ook nog vast.
Provincie:
Tag(s):