vrijdag, 8. februari 2008 - 18:17

Aanhoudingen na aantreffen wapens en munitie

Enschede

Een vader en zoon zijn donderdag 7 februari aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld nadat in de woning, waar beiden verblijven, een hoeveelheid wapens en munitie waren aangetroffen. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Donderdagmorgen 7 februari werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Estrikstraat in Enschede. Het vermoeden bestond dat in deze woning vuurwapens en munitie aanwezig waren. Op diverse plaatsten in de woning werden meerdere vuurwapens en verschillende soorten munitie aangetroffen.

Op het moment van het onderzoek waren in de woning twee personen aanwezig. Een 42-jarige bewoonster en haar 19-jarige zoon. Tijdens het onderzoek in de woning kwam ook de 47-jarige bewoner, echtgenoot en vader, ter plaatse.

Vader en zoon werden aangehouden in verband met de aanwezigheid van de wapens en munitie. Moeder probeerde deze aanhouding te verhinderen en werd aangehouden terzake ambtsbelemmering. Zij is later op de dag, na het afleggen van een verklaring, weer heengezonden en proces-verbaal wordt tegen haar opgemaakt.

De 47-jarige vader en de 19-jarige zoon zijn in de loop van de donderdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Hennepplanatge
Omdat bekend was dat de 47-jarige ook beschikte over een pand aan de Braakweg in Enschede, is ook daar een onderzoek ingesteld. Hier werd een in aanbouw zijnde hennepplantage aangetroffen. Planten waren nog niet aanwezig, wel werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Met toestemming van de officier van justitie is alle apparatuur in beslaggenomen en ondertussen vernietigd. Proces-verbaal hiervan wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):