zaterdag, 2. augustus 2008 - 21:39

Alcohol- en drugsverbod parkje Zoeterwoudsesingel

Leiden

Burgemeester Henri Lenferink stelt vanaf zaterdag 2 augustus a.s. een alcohol- en drugsverbod in in het parkje aan de Zoeterwoudsesingel inclusief de aangrenzende openbare wegen (de groenvoorziening gelegen tussen de Zoeterwoudsesingel, de Cronesteinkade en het sportpark lkv Sporting Trigon).

Hij stelt dit verbod in omdat in het park met grote regelmaat overlast voor omwonenden wordt ondervonden. Deze overlast wordt bevestigd door politiegegevens. De politie heeft in de afgelopen periode een groot aantal malen overlast geconstateerd waarbij zeer vaak alcohol en drugs in het spel waren. Het parkje en de directe omgeving, waaronder een kinderspeelplaats, wordt door omwonenden als onveilig ervaren.

De burgemeester heeft op basis van de klachten van omwonenden en de politiegegevens besloten om in het parkje en de omliggende openbare wegen een alcohol- en drugsverbod in te stellen. De politie zal op basis van dit verbod nu handhavend optreden.

Met deze maatregel kan de rust weer terugkeren in en om het parkje en kan het parkje, de kinderspeelplaats en de omgeving weer veilig door de vele kinderen uit de buurt gebruikt worden.
Provincie:
Tag(s):