woensdag, 24. september 2008 - 20:35

"Betoverd door vrouwen"

Groningen

Vanaf 14 december 2008 start de expositie "Betoverd door vrouwen" met schilderijen en tekeningen van de Engelse kunstenaar J.W. Waterhouse (1849-1917) in het Groninger Museum. Als flankerende activiteit heeft GasTerra het initiatief genomen tot een bijzonder fotoproject. 15 Schilderijen zullen door de Groningse fotograaf Bert Barelds worden gerecomposeerd.

Vrouwen uit de Groningse regio zijn uitgenodigd om model te staan voor deze fotocomposities. Circa een zestigtal kandidaten heeft zich gemeld. Aanstaande zaterdag 27 november zullen er in de studio van fotograaf Barelds shootingsessies plaatsvinden, waarbij de kandidaten in stijl worden gekleed, zodat op basis hiervan selectie van de meest passende modellen kan geschieden. De uitverkiezing wordt gedaan door fotograaf Bert Barelds en zijn team terzijde gestaan door visagiste Borka Florentinus uit Soest. Het fotoproject heeft als titel "Schoonheid is van alle tijden."

Voor de achtergronden van Waterhouse's schilderijen worden lokaties in Groningen-stad en -regio gefotografeerd. De 15 fotowerken zullen gelijktijdig met de expositie van de originele schilderijen in het Groninger Museum worden geëxposeerd in Martini Plaza en daarmee het decor vormen van de openingsavond van "Betoverd door vrouwen".
Provincie:
Tag(s):