vrijdag, 18. april 2008 - 13:11

Brand in schuur dupeert bejaarde bromfiets-verzamelaar

Diessen

Donderdagavond is omstreeks 23.15 uur brand uitgebroken in een schuur achter een woonhuis aan het Korenpad. De 82-jarige bewoner had in de loods een museum en werkplaats ingericht voor circa 100 bromfietsen. Het restaureren van deze voertuigen is de grote hobby van deze bewoner. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade is echter aanzienlijk. De politie gaat niet uit van brandstichting.

De hulpdiensten kregen omstreeks 23.15 uur een melding van een brand. Ter plaatse bleek dat het ging om een werkplaats annex museum bestaande uit twee loodsen die door middel van een gang aan elkaar verbonden waren. Daarin stond een groot aantal oude bromfietsen en motoren.

Een van de loodsen (inhoudende de werkplaats en het museum) werd zwaar beschadigd door de brand. De voorgevel en zijgevel van de brand werd vernield. De andere loods met motoren en bromfietsen bleef intact. De brand is vermoedelijk ontstaan in de werkplaats bij een accu die opgeladen werd. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor brandstichting. Er waren geen braaksporen. Salvage werd in kennis gesteld om namens de verzekeringsmaatschappij de eerste maatregelen te nemen.
Provincie:
Tag(s):