dinsdag, 29. januari 2008 - 16:09

Busje met duizenden parfumerie-artikelen achtergelaten

Baarn

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 29 januari 2008 omstreeks 07.00 uur busje met duizenden parfumerieartikelen in beslaggenomen. De bestuurder en zijn passagier verlieten tijdens een stopteken nabij de A1 ter hoogte van Baarn het voertuig en zijn niet meer aangetroffen.

In het voertuig troffen de medewerkers van de Verkeerspolitie tientallen vuilniszakken met daarin duizenden dure parfumerieartikelen, shag en sigaretten. De goederen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig.

Het busje viel op door het uitlaatgeluid en de eigenaar stond volgens de gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer twee keer gesignaleerd. De bestuurder gaf in eerste instantie gevolg aan het teken ‘volgen politie’.

Op de provinciale weg richting de carpoolplaats bracht de bestuurder zijn voertuig plotseling tot stilstand. Meerdere voertuigen haalden het busje in en kwamen tussen het busje en de politieauto te rijden. De bestuurder en de passagier hebben het busje verlaten en konden zich in de duisternis aan het zicht van de politiemensen onttrekken. Van hen ontbreekt ieder spoor. De Verkeerspolitie zal via Blue View, een politiezoeksysteem, trachten te achterhalen waar deze goederen mogelijk zijn gestolen.
Provincie:
Tag(s):