vrijdag, 14. november 2008 - 23:57

Cohen ontvangt hoge Letse onderscheiding

Amsterdam

Vrijdag, vrijdag 14 november, heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen in Riga het Kruis van Erkenning gekregen uit handen van president Valdis Zatlers van Letland.

Burgemeester Cohen heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn inzet voor de intensieve samenwerking die al ruim vijf jaar tussen Amsterdam en Riga bestaat. Op veel gebieden wisselen de twee steden sinds 2003 ervaring en expertise uit. Onder meer op het gebied van stadsontwikkeling, monumentenzorg, archiefdiensten, city marketing, huisstijl, cultuur, politie, diversiteit en sociale integratie.

Deze wederzijdse kennisuitwisseling vindt plaats door het organiseren van seminars, workshops, advisering en werkbezoeken. In het kader van het internationale beleid heeft Amsterdam met tien steden en landen soortgelijke overeenkomsten tot samenwerking, onder andere met Suriname, Turkije, Ghana, Marokko, Curaçao, Boedapest en Beijing.
Het Kruis van Erkenning wordt onder meer toegekend aan hen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het welzijn, de samenleving of de cultuur van Letland.
Provincie:
Tag(s):