dinsdag, 5. februari 2008 - 17:29

Daders vernielingen Voedselbank opgepakt

Biddinghuizen

De politie hoopt door het oppakken van 6 minderjarige jongens een reeks van vernielingen aan de Voedselbank in Biddinghuizen te hebben opgelost.
De jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar waren afkomstig uit Lemmer en Biddinghuizen.

De vernielingen begonnen enkele weken geleden. Daar bleef het echter niet bij. Duidelijk was dat een aantal keren personen in het pand waren geweest en er spullen waren meegenomen. Bij het team van vrijwilligers van de voedselbank zat de schrik er ondertussen behoorlijk in. Ondanks het feit dat vele gezinnen gebruik maken van deze voedselbank werd besloten dat de voedselbank Biddinghuizen voor onbepaalde tijd gesloten zou worden.

Donderdag 24 januari werden wederom vernielingen gepleegd aan de voedselbank. Een getuige zag dat jongeren stenen aan het gooien waren tegen de ruiten. Hierop belde de getuige direct 112. De politie rukte uit met meerdere eenheden en kon na een korte achtervolging te voet één van de vernielers in de kraag vatten. De andere vernielers wisten te ontkomen. Eerder die dag waren er ook al vernielingen aan het pand gepleegd. Deze vernieling werd door een andere getuige op video vastgelegd

Mede dankzij de hulp van deze getuigen konden de andere jongens ook opgepakt worden.

Door de impact van deze gebeurtenissen besloot de politie vorige week om tijdens de landelijke stakingsdag de medewerkers van de Voedselbank een hart onder de riem te steken. De politie timmerde samen met enkele medewerkers de vernielde ruiten dicht.

Tijdens de verhoren bij de politie vertelden de jongens dat zij inderdaad meerdere keren vernielingen aan het pand hadden gepleegd.

De jeugdige verdachten krijgen via bureau HALT een passende straf. Bekeken zal worden of de jongens hun straf kunnen uitvoeren bij de Voedselbank.
Provincie:
Tag(s):