dinsdag, 8. april 2008 - 12:07

Docs at the Docks 2008

Amsterdam

Na het grote succes van Docs at the Docks in 2007, gaat nu de tweede serie voor 2008 van start. Openingsavond op dinsdag 22 april.

Docs at the Docks begint een nieuwe serie avonden vol documentaires, lastige vragen, pittige discussies en informatief entertainment. Het thema van de openingsavond op 22 april is Ruled by Secrecy. De film die centraal staat is het derde deel van de populaire documentaire Zeitgeist.

Zeitgeist deel 3 heeft de ondertitel The Men Behind The Curtain en doet een goede poging een blik te werpen achter de schermen van de wereldpolitiek. De maker van de film betoogt met behulp van gedocumenteerde feiten dat onze realiteit het gevolg is van beslissingen en decepties die vaak voorbij gaan aan het democratisch proces. Extra nadruk wordt hierbij gelegd op de manipulatieve rol van het financiële systeem.

Voorafgaand aan de vertoning interviewt Daan de Wit van de kritische website DeepJournal bloggend journalist Stan van Houcke en financieel redacteur voor NRC Handelsblad, Maarten Schinkel.

Maarten Schinkel is de scenarioschrijver van de VPRO-documentaire De Dag Dat De Dollar Valt. Deze film werd in het vorige seizoen van Docs at the Docks vertoond. Bij deze uitverkochte avond waren de gasten Willem Middelkoop, auteur van de bestseller Als De Dollar Valt en Han de Jong, de top-econoom van ABN AMRO die een fonds beheert van $250 miljard. Schinkel zal ingaan op de onthullende kijk op het financiële systeem die de documentaire Zeitgeist biedt. Stan van Houcke volgt al jaren de ‘men behind the curtain’ en is als geen ander op de hoogte van de onderwerpen die de documentaire aansnijdt.

Docs at the Docks 2008 is een serie van zes documentaireavonden die van april tot en met september iedere vierde dinsdag van de maand zullen plaatsvinden op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Nieuw dit jaar is het Conspiracyweekend waarmee de reeks spectaculair wordt afgesloten. Alle mogelijke interessante, bevreemdende en curieuze documentaires die ooit zijn gemaakt, zullen in één weekend worden vertoond, op 24, 25 en 26 oktober.


Alle details over de avonden zijn te vinden op www.docsatthedocks.nl
Provincie:
Tag(s):