zondag, 23. maart 2008 - 23:32

Drie jongeren aangehouden in verband met wapenbezit

Zuid Beijerland

Drie jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Goudswaard, Zuid-Beijerland en Numansdorp zijn op 23 maart rond 03.00 uur op de Gravin Sabinastraat en de Tuinweg aangehouden. Ze maakten deel uit van een groep jongeren die eerder die avond bij een horecagelegenheid aan de Tuinweg aanwezig was en in het bezit was van honkbalknuppels. Ook is door een getuige een persoon met een pistool gezien.

De jongeren zouden de knuppels tevoorschijn hebben gehaald, nadat ze daar ruzie hadden gehad met een ander groepje jongeren. Een getuige wist de bewuste jongens aan te wijzen. Er werden bij hen geen wapens aangetroffen. Bij de 16-jarige uit Goudswaard werden wel ± 100 balletjes, bestemd voor een zogenaamd balletjespistool, aangetroffen en in beslaggenomen.

Later die nacht werd de politie opnieuw naar de Tuinweg geroepen, nu omdat een persoon bij de horecagelegenheid een honkbalknuppel en balletjespistool had gevonden. Hij waarschuwde meteen de politie die beide voorwerpen in beslag nam. De drie jongens zitten nog vast voor verhoor en de politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):