maandag, 4. februari 2008 - 12:27

Drie verdachten aangehouden voor vernielingen tijdens jaarwisseling

Marrum

De politie heeft na een uitgebreid onderzoek twee inwoners van Marrum van 22 en 25 jaar en een 24-jarige inwoner van Burdaard aangehouden op verdenking van diverse vernielingen tijdens de jaarwisseling. Het trio had een auto gekocht en een aanhangwagen gekregen. De combinatie werd vervolgens in de oudejaarsnacht op de Langebuorren met behulp van benzine in brand gestoken. Door de hitte raakte het wegdek beschadigd. Tevens gingen een aantal leilindes door de brand verloren en sprong een aantal ruiten van een woning.

De gemeente Ferwerderadiel deed als eerste aangifte, waarna een aantal gedupeerden uit het dorp volgde. Het dorpsbelang heeft hierin een belangrijke en positieve rol gespeeld. De politie startte een onderzoek. Dank zij een aantal goede tips en getuigenverklaringen konden de drie verdachten op 29 januari, worden aangehouden.

Het trio verklaarde tijdens het verhoor dat ze tijdens de jaarwisseling overals hadden aangetrokken en panty’s over het hoofd hadden getrokken. Dit alles om eventuele herkenning te voorkomen. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de drie het politiebureau verlaten. De schade zal op de drie verdachten worden verhaald en het trio wordt strafrechtelijk vervolgd.

In de gemeente Ferwerderadiel werden tijdens de jaarwisseling meerdere vernielingen gepleegd. Tot op heden heeft de politie deze zaken nog niet kunnen oplossen.


Politie oproep: Wanneer u informatie en/of tips over deze vernielingen heeft dan kunt u contact opnemen met de politie Fryslân via 0900 – 8444.
Wanneer dat niet mogelijk of wenselijk is, bijvoorbeeld omdat de tipgever de dader kent, maar de dader hem of haar ook kent, dan via Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Bellers zijn volledig anoniem: geen nummerherkenning, er worden geen naam- of adresgegeven genoteerd of gesprekken op band opgenomen.
Provincie:
Tag(s):