woensdag, 25. juni 2008 - 10:55

Eigenaar loods De Punt aangehouden

Assen

Woensdagmorgen is de 52-jarige eigenaar van de loods De Punt in Drenthe, waar drie brandweerlieden omkwamen, aangehouden. Dit maakt het Openbaar Ministerie het OM bekend.

Hij wordt verdacht van het manipuleren van het elektriciteitsnetwerk waardoor brand is ontstaan.

Het OM liet op 11 juni jl. weten dat de brand een technische oorzaak had. Er was niet gebleken dat iemand enig strafrechtelijk verwijt te maken was. Deze conclusies waren gebaseerd op het afgeronde onderzoek van de politie. Hierop wordt nu teruggekomen.

Gebleken is namelijk dat een deel van het inbeslaggenomen bewijsmateriaal in eerste instantie niet is onderzocht door de technische recherche. De politie heeft dit kort na de afronding van het onderzoek zelf ontdekt. Vervolgens heeft de politie deze ontdekking onmiddellijk gemeld aan het Openbaar Ministerie. Hierop is besloten het onderzoek te heropenen.

Op basis van het inmiddels onderzochte bewijsmateriaal blijkt dat er mogelijk toch sprake is van een strafbaar feit. Het onderzoek hiernaar is in volle gang. Er werken 15 rechercheurs aan de zaak. Over de verdere inhoud van het onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):