vrijdag, 10. oktober 2008 - 14:41

Fietser overleden na aanrijding met taxi

Enschede

Een 29-jarige man uit Enschede is in de nacht van donderdag op vrijdag 10 oktober omgekomen nadat hij op zijn fiets werd aangereden door een taxi. Dit heeft de politie vrijdag 10 oktober bekendgemaakt.

Op vrijdag 10 oktober, omstreeks 2.38 uur reed de 29-jarige man op zijn fiets over de Hengelosestraat in Enschede. Ter hoogte van de Saturnusstraat, bij de (fiets)oversteekplaats, stak hij de weg over.

Op datzelfde moment reed over de Hengelosestraat, komende uit de richting van Hengelo een 23-jarige Oldenzaalse bestuurder van een taxi. Deze taxichauffeur zag de 29-jarige fietser te laat en kon niet op tijd stoppen. Hierdoor botste hij tegen de fietser. De 29-jarige man was op slag dood.

De taxichauffeur is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij gecontroleerd op alcohol en moest hij een verklaring afleggen. De man is in verzekering gesteld.

De verkeersongevallenanalist van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Zowel de auto als de fiets zijn in beslag genomen. Beide voertuigen zijn door de botsing total loss verklaard. De Hengelosestraat is in verband met het onderzoek 2 uur afgezet geweest.
Provincie:
Tag(s):